Mõniste Talurahvamuuseumi meenešokolaadile (100 grammi) annab maigu kadakamari. Muuseumi asukohas Hargla kihelkonnas Mõniste ja Kuutsi kandis on liivased maad ja siin kasvab rohkesti kadakaid.
Kadakašokolaadi ümbrispaberit kaunistab foto, millel on näha Mehka asulas asunud kaupluse sisevaadet (MF_F 173:1). Paberi sinkjas toon on inspireeritud kadakamarjade värvist.
100 g sisaldab 522kcal/2015kj; rasvad: 35 g, millest küllastunud rasvhapped 29 g; süsivesikud 52 g, millest suhkrud 48 g; valgud 7 g.
Koostis: kakaomass, suhkur, kakaovõi, kadakamarjad 3%, emulgaator E322 sojaletsitiin, lõhna- ja maitseaine vaniliin. Võib sisaldada sojat. Võib sisaldada laktoosi.
Tootja: Kõlleste Kommimeistrid OÜ
Hoida kuivas ja jahedas temperatuuril +10° kuni +25° C
Kadajamarjust tiidsõ vanarahvas, et neo omma väegä marja – kolmõharaline märgikõnõ om marjaotsa pääl. Marju tarvitedi päämiselt tõpi tohtõrdamisõl, a ku näid rohkõmb võtta oll, võidsõ marju ka süvvä ja süüke sisse panda.
Süümise jaos kõlbasõ õnnõ mustjas küdsenü marja, rohilidsõ omma tuura ja tahtva viil aastakõsõ kasuda. Kadajamarju korjamise aig om süküs. Ärkuivatet marja kõlbasse pruuki kolm aastakka, a kuivata tulõ marju aigupiten tarõn, ahokuumast hoia nimä kavvõl.