Treitud topsid on valmistatud Võromaal kasvavatest puudest: kask, lepp, paju, pihlakas, tamm. Väljastpoolt on topsid töödeldud oliiviõliga ja seestpoolt mesilasvahaga. Puukoorest välisküljega anumad on pealt töödeldud saunalakiga, et koor lahti ei tuleks.
Topsides võib hoiustada soola, suhkurt, mett, kuivaineid jne.
Topsid on saadaval nii lusikaga kui ilma, mis tuleb tellides ära märkida.
Tellides tuleb arvestada, et topsid on tehtud just nõnda nagu puu on välja andnud, see tähendab, et kõik anumad on kordumatud ja erinäolised.
Kõrgus 9 cm
Välimine läbimõõt 7,5-8,0 cm
Sisemine läbimõõt 6,5-7,0 cm
Tellida saab kuni 30 cm kõrgeid ja kuni 25 cm läbimõõduga topse. Erimõõtude puhul pöörduda meistri poole.
Valmistaja Urmas Štubis
Puuanoma söögikraami hoitmises. Anomin võit hoita suula, tsukõrd, mett, jahvõ vai muud kuiva kraami.
Treiät puuanoma om tettü mi mõtsapuiest: kõost, lepäst, paiust, pihlast, tammõst. Välästpuult omma anoma üle tettü oliiviõliga, sisest mehidsevahaga. Anoma, mille puule om kuur pääle jäetü, om üle tettü sannalakiga, et kuur maaha es pudisenu.
Ütest puust tettü anoma nimes om Võromaal ummik. Vanast, ku treiämise-penke olõ-es, kaivõti tuurast puupakust tarvilidse kujoga anom vällä. Ku kujo oll käen, tull tuud anomat mitu tunni kuuma viigä havvuta, et annom lahki es kuiunu.
Anomit võit saija nii luitsaga ku ilma.
Tellen piät rehkendämä, et ega annom om tsipa esimuudu – täpsele nii kuis puu om vällä andnu.